Hoe moet je komkommers kweken?

Hoe moet je komkommers kweken?

Je zaait komkommer binnenshuis voor. Ze kunnen namelijk niet tegen kou, maar ook omdat bijvoorbeeld muizen de zaden erg lekker vinden. Bovendien kunnen komkommerzaden ook heel slecht tegen natte grond (de zaden kunnen dan makkelijk rotten voor ze kiemen). De zaden kiemen bij kamertemperatuur binnen 1 tot 2 weken.

Hoe groeit een komkommer?

Na ongeveer 3 à 4 weken, zijn de planten al zo groot, dat ze hun eerste bloei krijgen. En dat is belangrijk, want aan de bloem groeit vervolgens een komkommer. Hoe snel de komkommer vervolgens groeit, is heel erg afhankelijk van de temperatuur in de kas.

Hoe mini komkommer kweken?

Mini komkommer kan in een pot gekweekt worden. Belangrijk is dat gekozen wordt voor een pot die voldoende ruimte biedt voor de wortels. Een pot of bak die minimaal 40 cm diep en 40 cm in doorsnee is biedt de plant voldoende ruimte om te groeien. De zaden kunnen direct in de pot gezaaid worden.

Hoe verzorg ik een komkommerplant?

Geef zeker iedere dag een halve gieter water per plant. Je merkt dat de plant meer water nodig heeft als de bladeren gaan hangen. Komkommers zijn gevoelig voor de ziekte ‘meeldauw’, dus geef geen water op het blad. Zorg dat de planten na een regenbui snelkunnen opdrogen.

Hoe moet je komkommer dieven?

Dieven en toppen Om een stevige plant te krijgen, moet je hem in het begin veel toppen en nijpen. Knijp na de eerste vier bladeren de top eruit. Er groeien nu ranken uit, top deze na drie bladeren. De scheuten die hierna uitlopen, mogen blijven.

Hoe komkommers opbinden?

Komkommers die buiten staan kunnen we ook het beste met touw opbinden, of tegen een raster van gaas laten groeien. Opbinden tegen een tonkinstok is lastiger bij komkommer omdat de stengel daar niet stijf genoeg voor is. De plantafstand hangt een beetje van de manier van opbinden af.

Hoe komkommer laten klimmen?

KOMKOMMERPLANTEN LATEN KLIMMEN De planten kunnen meer dan 1,5 meter lang worden en proberen overal in te klimmen. Bamboestokken, een rozenboog, een hek of een boom zijn goede klimmaterialen voor een komkommer plant. Als de plant ongeveer 1,5 meter lang is, dan knipt u de top van de plant af..

Hoe groeit een Snackkomkommer?

De plant heeft grote bladeren, die over de vruchten heen groeien. Laat je niet verrassen door de groeikracht van de komkommer! De plant is een klimplant met hechtranken. Je kan de planten het beste langs een binddraad omhoog leiden.

Hoe bemest ik mijn komkommer?

Komkommers hebben behoefte aan een rijke grond met veel organische stof. Eventueel kan er in de loop van het seizoen extra bemest worden, door bv compost rond de stengel te leggen. Zo’n laagje compost beschermt tevens de wortels die aan de oppervlakte verschijnen.

Heeft een komkommerplant ook dieven?

De komkommerplant is een klimplant en de stengel moet dan ook regelmatig langs een stok of draad worden geleid voor voldoende steun. De uitlopers in de oksels van de bladeren kunnen zo veel mogelijk worden weggenomen (dit noemen we dieven).

Hoe verzorg je een komkommerplant?

Hoe klimt komkommer?

De komkommer is een klimplant met ‘hechtranken’, waarmee ze zich aan vanalles kunnen verankeren. Aan één stengel kunnen wel tientallen vruchten groeien. Met zijn mooie gele bloemen is het een leuke groente voor je moestuin.